Saturday, 23 July 2011

" Hi . How Are You ? "

Assalamualaikum .


Hello to boys and girls yang tengah frust dan stress .
Hi. How are you?
Wanna laugh? :)
It is you on the video ?)) want to see?) 
Ok sampai situ je aku tau . Pernah tak korang kena benda macam ni ? Jangan tipu cakap tak pernah . Aku pernah kena banyak kali . Ada orang kata itu cuma virus , ada jugak orang kata tu hacker . Aku pun tak tau mana yang betul .

Tapi ramai yang dapat 'benda' ni melalui im dan bukan dari inbox facebook . Tapi semua yang aku dapat datang dari inbox facebook . oh apa yang berlaku =_=

Hari tu buat pertama kali nya aku dapat benda ni daripada kawan aku . Dalam keadaan tu aku tengah frust gila tapi tak adalah sampai menonggeng sebab putus cinta . Boleh pulak aku kena masa tengah frust macam tu  . Disebabkan tak tahu apa2 , so dengan sikap peramah aku balas jela .


disebabkan aku ingat dia betul2 nak buat aku gelak so aku layan

ok . ni aku tau . sangat klaka masa tu . selepas dia kata it is you on the video , aku dapat rasa macam somethings wrong

Sepatutnya selepas dia tanya it is you on the video , dia akan bagi satu link . Tapi aku dah cakap macam tu terus dia stop . Sebenarnya , link tu bukan virus tapi untuk langkah keselamatan , jangan klik sebarang link yang dia bagi . 

kalau korang klik , automatik akan keluar benda ni . 

credit to MAS Ahmad Safwan  . klik gambar untuk tumbesaran .

Flash-Player.exe adalah virus yang akan tersebar meluas kalau korang klik pada Flash Player .

Aku hanya dapat bagi korang satu cara sahaja untuk buang virus ini . Cara lain aku tak jamin sebab takut effect apa2 pada komputer/laptop korang . 




  • Remove Application Pada Facebook 
1 . Log In Account Facebook > Account > Privacy Settings > Apps and Websites > Edit Your Settings .

klik gambar untuk tumbesaran


2 . Klik Remove Unwanted 



3 . Buang application yang korang rasa tak berguna atau boleh menyebabkan spam .

****************


Itu sahaja yang dapat aku usahakan untuk korang . Cara lain ada tapi aku tak berapa jamin ok ke tak untuk laptop korang . Aku takut laptop/komputer korang rosak kang , salahkan aku pulak =_= .

Terima kasih sebab baca dengan muka serius . Ok bye .

Credit to MAS Ahmad Safwan

11 comments:

ilanilyana said...

hahaha gud info daling, i xpenah kena, tapi ada la dengar2 sal virus how are you ni..

amir aizat said...

thanks sharing!!

Taufan Bin Ribut said...

hahaha..bukan main lagi name die virus how are u.bhahah..


Entri Terkini : Bakal menantu mak yang tak menjadi
Entri terdahulu :Aku dan saka harimau

Watch my video songs ^_^

alin said...

ilanilyana , oh yeke ? haha jaga2 jelah . jangan sampai terklik Flash Player tu sudah lah . sebab Flash Player yang ditunjukkan tu adalah palsu :)

amir aizat , welcome :)

alin said...

Taufan Bin Ribut , haha dah tak ada nama lain dah , terpaksa lah bagi nama tu :P

ilanilyana said...

ok dear, thanks for sharing

alin said...

ilanilyana , welcome :)

Kyohei Akimaru said...

thanks for information...aku dihujani PM seperti mcm nie...tapi aku bertindak berhati-hati...nasib baek laptop aku x mcm nie..

alin said...

Kyohei Akimaru , terim akasih sebab singgah :D , oh yeke ? alin sejak post benda ni dekat facebook banyak pulak 'hi. how are you?' ni . hahaha

Nur Syazana Mohammed Sani said...

da banyak da die bagi kat zana ,. 1 pun xlayan ,. dulu mase first time dapat ,. memang xlayan langsong ,. macam sengal jar cakap ,. hi nie ,. haha

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/kau-dengan-ak-same.html

alin said...

Nur Syazana Mohammed Sani , oh yeke ? sekarang ni alin pun dah tak layan da , rasa give up pun ada . banyak kali hanta , isk3 :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...