Thursday, 7 July 2011

Cinta Berlandaskan Nafsu

Hello to good boys and good girls .


 

 Aku dalam bab agama ni aku tak ada ah terer gila . Aku pun melakukan kesalahan , orang lain pun . Jangan biarkan nafsu berleluasa dalam diri korang lah senang cerita sebab nanti akan makan diri kau sendiri . 

Pernah tak korang dengar cinta yang hanya berlandaskan nafsu ? 

Yes , kebiasaan nya cinta yang pada mulanya korang anggap akan kekal sampai bila2 , dan bila sampai di pertengahan korang mula buat maksiat dan diakhiri dengan menangis . weyy ! buat apa nak nangis bila kesalahan tu korang sendiri yang buat ?

Bila cinta korang tu hanya penuh dengan nafsu dan banyak maksiat , tak mustahil our God akan tarik balik rasa cinta yang korang ada sekarang . 

Untuk perempuan , aku cuma nasihatkan , sebab aku pun perempuan . please lah jangan couple dengan lelaki yang korang baru jumpa beberapa bulan . Dan selepas itu dia minta macam2 kat korang . dan selepas itu juga korang sure end up dengan heartbroken . Tak ke korang rasa sia2 sayang kat dia ? =_=

Dan untuk lelaki , aku nak nasihatkan jugak , aku tak cakap semua lelaki cuma sebahagian , korang kena ingat yang lelaki tu pemimpin . Cuba lah kalau satu hari , kau dah buat something2 dekat sorang perempuan ni , then kau putus . Lepas tu nak ke kau kahwin dengan perempuan yang lain tapi dah pernah terlanjur dengan lelaki lain untuk jadi isteri kau ? Aku dapat rasakan tak ramai yang nak , am i right boys ?

kesimpulannya adalah tak payah lah terlalu percayakan cinta yang hanya berlandaskan nafsu . bullshit je tu :D

9 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

selalu nye perempuan ler yang murah sangat laki amek kesempatan ,. mule mule pegang cikit cikit ,. lame lame melarat ler jadi nye ,.

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/bentuk-badan.html

..cik gugu.. said...

kamu di tag
http://akudanchenta.blogspot.com/2011/07/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html

alin said...

Nur Syazana Mohammed Sani , nak salahkan satu pihak pon tak boleh jugak kan zana ? :)

Namee Roslan said...

tak akan kekal lg2 cinta berdasarkan paras rupa. :) yg penting hati dan niat nk sehidup semati. nk tolong each other :)

alin said...

Namee Roslan , yap . :) terima kasih bagi pendapat :D

syima harun said...

jangan bagi muka sangat dekat laki ni. sume tahu nak amek kesempatan je ^^

alin said...

syima harun , yap benda tu betul tapi perempuan pun sama jugak , jangan senang sangat cair . . huhu :D

Mejuez said...

alamk namee roslan pon singgah sini jugak.. ehehehe

pape pon kita tak boleh nak lawan nafsu sebab nafsu ni musuh kita..

apa yang kita boleh buat kita kena sabar.. banyak mana dugaan atau nafsu menjadi maharaja lela kita kena banyak bersabar.. cuba sebaik mungkin untuk ingati Allah.. Dan ambil air sembahyang... dan solat..

dah baca entri wan ni??

http://www.mejuez.com/2011/07/kisah-aku-dengan-dunia-cinta-arak-dan.html

try lah baca.. :)

alin said...

mejuez , huhu yap betul tu , cuma solat dan sentiasa ingat pada Allah tu yang boleh hindarkan kita dari nafsu . :)

dah baca , best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...