Friday, 25 March 2011

Perempuan

hello korang !! sehat tak ? huhu , ok entry aku kali ni cuma nak cakap pasal perempuan je . . . lelaki ?? tolong baca jugak . ia ada kena mengena jugak dengan korang . jika tiada tulisan masakan boleh ada blog ? betul tak ? ok dah cukup aku membebel .

straight to the point .

sebenarnya aku nak cerita tentang sikap perempuan yang aku kurang berkenan . aku tak cakap semua perempuan memiliki sifat macam tu tapi hanya sebahagian sahaja . ala senang cerita 50/50 laa . haiyaa macha !

aku hanya bagitau 1 topik tapi aku akan huraikan dengan panjang lebar sampai korang malas nak baca . hahahaha . tapi sebelum aku hurai , pada perempuan yg terasa aku mintak maaf , tiada niat untuk cakap korang macam tu , hanya sebagai nasihat .


ok gambar diatas sudah cukup menerangkan betapa tak berkenannya aku . 

perempuan queen control . perempuan , tolonglah jangan jadi queen control boleh ? aku boring gila dengan perempuan jenis ni . aku bukan nak cakap apa la , tapi perempuan2 di luar sana kena ingat , lelaki pon ada hidup . kalau dia tak hidup kau berpasangan dengan siapa ? err hantu ? err takot mak ! 

lelaki ada hidup dia sendiri , dia ada jalan hidup mana yang dia nak pilih . dia boleh tentukan sendiri dengan siapa dia nak berkawan , dengan siapa dia nak jalan2 , bukan semua benda kau boleh arah dia . sebab apa aku cakap macam ni , sebab aku kesian dengan kaum adam ni , bukan bermakna aku nak kutuk kaum aku sendiri tapi aku kesian dekat dorang sebab dah laa dorang sayang gila kat korang tapi korang layan dia macam tu . sesuka hati atur hidup dia .

cuba letak diri korang dalam hidup lelaki tu , apa korang rasa bila hidup di kingkong kongkong . tak suka kan ? weyy ! burung yang duduk dalam sangkar tu pon mintak lepas lah ! ini kan lagi manusia . . .

ok itu dunia lain . macam mana dengan dunia facebook ? lain kan ? kalau boleh , bukan dah kalau boleh tapi dah memang pon . kira menjadi satu kemestian bagi perempuan jenis ini untuk meminta email dan password si lelaki . sebab apa , aku tak tau . mengikut kajian aku jela dorang kata hanya nak check je . adoi , kalau dah sah2 lelaki tu setia dengan kau n sayang gila dekat kau takkannya dia nak curang belakang kau . lagi pon untuk apa dia curang dengan kau ? korang kan queen control , sah2 lah nanti kena ceramah 24 hours dengan korang . hahahaha


ok secara jujur . aku pernah kena maki dengan serorang perempuan ni . aku tak tau apa masalah dia , tapi sampai dia nak warning2 aku jangan dekat dengan lelaki dia lagi . adoii sebenarnya aku just hai2 je kat si lelaki tu memandangkan si lelaki tu kawan aku . ada ke patut dia cakap aku nak ambil lelaki dia tu ? haishhh




guwa malas nak menafikan tapi ini ciri2 queen control . kau tak boleh halang lelaki kau nak kawan dengan siapa pon yang dia suka . jangan ganggu lelaki kau ? masalahnya lelaki kau kawan baik aku =_= . 

jadi perempuan di luar sana . jangan larang dengan siapa lelaki kau nak berkawan sebab dorang berkawan pon tak rapat mana . takkan sampai nak pegang tangan dengan kawan perempuan dia ? lelaki lagi lah . . tak kuasa ! haha buat apa dia nak buat benda tu kalau dia ada awek dan setia pada awek dia seorang ? betul ? 

percaya lah cakap aku , kalau korang tak terlalu mengongkong atau terlalu mengarah , si lelaki akan lebih sayang kau , akan lebih setia dengan kau dan akan lebih panjang atau kekal perhubungan korang . kalau tak panjang , jangan cari aku pulak ! it must have somethings wrong with your boyfriends ok not me . ingat je nasihat aku yang terakhir lelaki mempunyai kehidupan nya sendiri . 

kepada cik awek , perempuan2 , kaum hawa , sila jangan terasa dengan statement aku dekat atas tu sebab ianya hanyalah luahan hati aku sendiri dan mungkin luahan hati si lelaki yang tidak terluah ( apa aku merepek ni ). dan chatbox itu aku tidak maksudkan siapa2 . anonymous punya orang yang tengah chat dengan aku . ini hanyalah pesanan . tak nak ikut takpa . aku tak kisah pon :-)

lelaki , setuju dengan statement aku ?

19 comments:

PeNgEmiS dUniA said...

sokong2 !

Nurul Afifah said...

kite bako je..

alin said...

@peNgEmiS dUniA , huhu mekaceh , sorang kaum adam sokong hihi :)

@Nurul Afifah , kita bako kita bako !! hahaha

Fahmi Mahat said...

wow.

=)

maybe dia rasa terancam dgn awk? awak mgkn ade ape yang dia rasa dia belum ade.

dan fikir bf dia akan tertarik dgn awak sbb tu.

cara standard perempuan dlm hal ni, adalah buat2 berkawan. untuk kenal.

tapi dia terus sound awk.eh?

ke,dia mmg cam ni dgn semua orang?ngee

regards,
FahmiMahat

alin said...

@Fahmi Mahat , ahahaha tak kuasa kot nak kenal2 dengan bf dia , kalau ye pon biar bf dia yang nak kenal sendiri dengan saya :)

tak tau lah pulak dia memang macam tu dengan semua orang ke tak tapi masa saya tegur bf dia terus dia nak sound saya =_=

Meya Dollika said...

kaum lelaki lau tak konkong , lame-2 die pijak kepale / naik lemak . hurm tak kena lagi takpe la nak ckap tayah kongkong . tapi lau dah kena esok-2 , nyesal wehh . tak bole bg muke sgt kt lelaki tau . hihi :)

Meya Dollika said...

kepale otak lelaki ligat . mcam-2 die bole buat tanpa girl mngetahui . tapi camtu la lumrah hidup . sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua kann ?? hoho . ^^

alin said...

@Meya Dollika , :) huhu tak pernah kena . kalau kena banyak kali + pndangan org lain baru boleh buat entri :) huhu , tak boleh main tuduh tanpa soal selidik dulu kan ? entri nie pon dari pandangan orang lain jugak :) , so kalau dah terkene , kaum hawa boleh sokong kuat jugak ! hahaha

eQa said...

hehehe perli saye nie :)nk bagi pandangan bole. mungkin la kaum hawe nie jadi queen control. tapi kalau la kaum adam nie layan kaum hawe dgn begitu baek sntiase bagi perhatian kat kaum hawe nie. mungkin kaum hawe nie xkan jadi cam nie. kdg² kenape kaum hawe nie jadi queen control. mungkin sebab kerane kaum adam itu penah buat sesuatu yg mencurigekan. sebab tuh die bersikap sebegitu *terjadi kepade dri sndri ye :) setiap org laen². jgn jadi kan sebab kaum hawe nie queen control kaum adam berhak utk CURANG. fikir lah kdg² ape yg terjadi pasti sebab kaum adam juge. *sekian Terime Kasih. abez suda ceramah saye.

alin said...

@eQa , woahhh pnjang lebar ceramah , takpe2 ceramah tengah hari . hahaha , bukan lah nak bantah ke apa ke tapi kan takkan lah kaum adam perlu bagi masa sampai 24 hours just untuk tgk muka hawa je =_= rite ? lama2 bosan jugak . so jangan terlalu control hidup masing2 sebab hawa dan adam pun ada kehidupan sendiri kan ? tapi perlu ke sampai kaum hawa tu nak warning2 kawan baik si lelaki tu tanpa usul periksa ? agak2 logik tak ? huhu :) , sama2 , terima kasih bagi pandangan :)

nabil rajalawak said...

kesimpulannya cintailah yg maha mencintai


assalamualaikum

eQa said...

setiap org laen² kan biase la tuh manusie :)

alin said...

@mizan , amboihh mati2 ingat nabil rajalawak , chiss , haha betul tu cintailah yang maha mencintai . .


@eQa , yapp , lain orang lain ragam :)

Hasnul Yakin said...

Nice one :)

alin said...

@Hasnul Yakin , :) ty .

Mejuez said...

kes cemburu lah ni... :) queen control di sebab kan terlampau sayang sangat kepada si pasangan tu.. kekadang boleh bawa malapetaka jugak.. ahahaha

susah sebenarnya untuk kita redakan sikap orang macam ni.. kalau dah dia macam tu rasanya tak boleh buat apa apa lagi..

baik angkat kaki lari jauh2.. :D

dah baca aku punya entri ni?? bab cemburu.. rasanya ada kena mengena dengan entri ang ni.. ehehe

http://www.mejuez.com/2011/07/cemburu.html

sila la baca dan komen yew.. :D

alin said...

Mejuez , i think maybe lah . cemburu lah tu tapi dia tak boleh lah nak halang dengan siapa bf dy nk berkawan , am i right ?

tgah baca your entry :D

nie_zam said...

salam...sriously aku ckup trkilan bler pmpuan x amik kisah psal soal laki...laki ni pnyela bersungguh2 dgn dier tp dier bleh wat xthu jer...klu kte x stia nnti,bleh plak tye knape..coz dier lgsung x amik pduli ape yg kiter wat...dh mcm2 laki brkorban tp ape yg dpt?habuk pun tarak...myb faktor usia yg mnjadikan dier mcm 2..msih xknal ape erti berkorban baginyer..hrmmmmm..xphmla ku...salam

alin said...

nie_zam , wslm yap kadang2 tak semua perempuan boleh paham apa yang lelaki cuba buat . apa2 pun pelengkap bagi hidup lelaki adalah perempuan . sejahat mana sekali pun lelaki tu dia masih perlukan perempuan . kan ? . Terima kasih bagi feedback :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...