Sunday, 24 April 2011

Lelaki


hello and assalamualaikum to all bloggers reader , how are you today ? angry ? oh ok so sorry to say i'm so busy with my real life . i'm a student , school at morning , evening we has additional classes . . night , i need to study , finish homework , then sleeping at 12 or 1 o'clock , wake up at 6 am , oh my god , very tired . 

So when the time was that I had time to update the blog ? Yes , once a week . like today , had to update the blog on Sunday . I'm very busy !

ok stop story about my life . 

hari ini aku nak cerita tentang kaum adam atau lebih senang dipanggil lelaki . itu hari guwa ada cerita pasal Perempuan queen control ? betul ? oii ! takkan lupa kot !


jadi untuk bagi fair sebab aku tengok macam ramai tak puas hati dan aku dapat feedback yang sungguh memberansangkan . jadi nak bagi adil biar semua pihak tau setiap manusia ada kesalahan dia sendiri , itu sebab guwa buat entri tajuk lelaki . 


ok cukup aku membebel . lelaki dan perempuan , sila fokus , tak puas hati boleh komen ye ? bukan aku sengaja reka cerita tapi aku dapat banyak dah sumber maklumat , aku ada tanya pada kaum hawa , kaum adam ada jugak , tapi dorang tak nak jawab ! isk3


nak tengok feedback yang aku dapat ? sat aku lupa aku letak mana gambar tu . 


tekan ' gambar ' untuk tumbesaran



tekan ' gambar ' untuk tumbesaran


ok dah puas hati dengan feedback aku yang tu ? sebenarnya banyak lagi . tapi aku ambil yang mana penting je . yang tak penting aku tak boleh terima sebab aku takut budak2 lelaki bawak geng hack guwa punya blog ! chiss ! 


benda yang sekarang aku nak cerita adalah lelaki penipu ! hoi ! jangan baling botol2 , tin2 minuman kat aku . ni bukan budaya kita . bukan aku yang salah , ia berdasarkan daripada semua pernyataan wanita . aku tak cakap semua lelaki penipu ok . kalau kau tak buat lebih baik tak payah terasa . betul kan ?


berdasarkan pengalaman aku , lelaki memang suka menipu . 


Situasi 1 


kau bayangkan lah sekiranya hari ni dia keluar dengan kau , bawak kau jalan2 tengok wayang ke apa ke , masa nak hantar kau balik , dia sempat cakap yang dia sayang kau gila2 , tup tup esok lusa kau tengok dekat facebook dia dah ada relationship dengan orang lain . siap buat status married lagi , apa perasaan ? rasa tertipu tak ? 


wah ! kalau guwa , rasa macam nak baling tin milo dengan botol dutch lady kat dia , lepas tu suruh dia kutip buat kitar semula !  kau2 dia ayat kau itu hari tiba2 dia dah ada relationship dengan orang lain .


Situasi 2 


kau bayangkan lagi sekali sekiranya korang dah couple . hari ni dia cakap dia tak curang lansung dengan kau sampai sanggup bawak kau pergi mana2 , tunaikan setiap permintaan kau supaya kau dapat maafkan dia . esok lusa kau nampak dia keluar dengan perempuan lain siap berkepit berpegangan tangan . bila kau tanya boleh pulak dia cover depan perempuan tu dia cakap dia tak kenal kau dan tak pernah couple dengan kau .


dia buat kau macam tunggul dekat situ ! wah ! kalau benda tu jadi kat aku dan dalam masa yang sama aku ada otot , memang dua2 teruk kena belasah , lepas tu aku masuk lokap ! chisss !


Situasi 3


hari ini dia janji nak jumpa kau dekat fastfood restaurant . kau punya lah siap lawa2 sebab nak jumpa dia . bila kau datang situ , kau lansung tak nampak dia , kau sabar , kau tunggu sampai dah nak dekat sejam , air pun dah habis , kau telefon dia kau tanya dia ada dekat mana ? boleh pulak dia cakap dia ada hal keluarga dan tak dapat datang ! dia cancel kan perjumpaan tu .


dalam perjalanan kau nak balik , kau singgah shopping complex , lepas tu kau nampak dia tengah syok dating dengan perempuan lain dekat shopping complex tu . siap dekat2 lagi . phew berderau darah , kata ada hal keluarga kan ?


----------------------------------------------------------------------------


ok cukup 3 situasi yang aku bagi kat korang , dari situ , aku yakin korang dapat agak dan boleh nilai sendiri sama ada lelaki tu penipu atau tidak .


ok guwa nak cakap something lah dekat lelaki diluar sana yang macam ada ciri2 nak sama dengan situasi yang aku bagi tadi , bawak2 lah bertaubat dan mintak maaf dekat perempuan yang kau dah tipu tu . kalau seorang kau tipu , pergi lah mintak maaf dekat dia , kalau berpuluh perempuan kau dah tipu , takkan semua nya akan maafkan kau :) , so pandai2 lah kau nak buat dia orang maafkan kau .


lagi sekali guwa ulang , guwa tak cakap semua lelaki atau semua kaum adam penipu . :)


itu hari guwa kenakan perempuan , lelaki sokong aku .
ini hari guwa kenakan lelaki , ada tak perempuan nak sokong aku ?
isk3

6 comments:

OreO HitaM said...

Blogwalking:

adeh jenuh pakcik pakai kanta nak baca..

alin said...

OreO HitaM , haha maaf2 . . penat dah ejas tulisan tu . . tak mau jugak dia betul . isk3

Dayana AZ said...

comel lah blog ni, pengisian pun besh.nk follow lah :).

btw, klu dpt laki yg cmtu kesimpulannye tinggalkan je,
tade mse nk layan.
huahua.


With love,
Dayana AZ
www.herstoriie.com

alin said...

@Dayana AZ , huhu terima kasih :)

tau tak apa , tapi biasa lah perempuan hati tulus murni kan mesti lah rasa macam nak bagi lagi peluang :P

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

dah memang jadi lumrah lelaki... sentiasa menggunakan kesempatan yang telah diberikan :)

alin said...

haha tapi tak semua kan ? huhu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...