Tuesday, 15 February 2011

Cinta Aku dan Haikal

Hari nie aku nk cite tntang cerita cinta aku dan haikal . . . untuk effect yg lbih romantis tahap dewa , korang boleh pegi kat winamp or window media player korang sndri n pilih lagu cintan cintun peberet korang .

Tarikh : 5 Januari 2011



Hari tuh hari Rabu kot , aku pon xingt hari tuh hari ape . macam biasa , pagi tuh aku dah kelam kabut nak pegi sekolah . . kang xmemasal kalau datang lewat cekgu tuh bagi ceramah 5 minit . sampai sekolah aku teros masuk pintu pagar . Alhamdulillah , cekgu tak terpacak lagi kat depan pintu pagar tuh . . . aku dengan selamba dan lenggang lenggok nye smbil membawa beg ibarat 1 tan tuh menuju straight ke kelas tanpa melihat orang sekeliling da .


subjek 1st period hari tuh ialah Mathematic . Subjek yg sememangnye bagi aku kurang best . cekgu pulak , cekgu Sham . umor cekgu tuh dalam lingkungan 40 lebih laa . pakai spek bingai coklat , rambut hitam berkilat sikat belah tepi kanan . baju kemeja kemas , tali leher jerut sampai kerongkong , aku rase x boleh bernafas kot cekgu tuh . cukup untuk menggambarkan bahawa beliau adalah seorang cekgu yg tegas dan sedikit nerd mungkin .


Kringggggggg . . !! ( loceng berbunyi )


kalau tadi dengan riuh rendah bunyi org bercakap dan tapak kaki berjalan . kini senyap sunyi , semua orang menikus . yg hanya kedengaran bunyi kipas yg dah bertahun x d cuci dan suara cekgu mengajar . . sekali sekale kedengaran jugak bunyi hon kereta .

dengan pandangan yg serius ke arah student , beliau memulakan pelajaran . bermula lah sesi pembelajaran yg membosankan . .

macam biasa , port aku tepi tingkap belah kanan kelas , meja aku kat blakang skali , tp nasib guwa mungkin baik . hari tuh ader brader nk tuka tempat dgn aku . dia bagi aku dok tengah² , nasib gak r dia bgi aku dok tepi tingkap gak tp belah kiri kelas . . wahahaha

aku rase port tuh da cukup selesa bgi aku sbb kalau cekgu nk tnye soklan p0n , dy takkan aim kat bebudak tepi tingkap nie . dy mungkin akan aim bebudak belakang or depan je . . kire port aku kat tengah² tuh agak selamat .

depan aku , ader mamat tinggi gile . so mayb cekgu takkan nampak aku kalau aku tertido p0n . wakakaka . name dia haikal tp mmbe² slalu pnggil dia 'high'kal . klaka p0n ader . . agak² dlu mase kecik mak dy bagi makan buluh kot , sbb tuh tinggi semacam . haha

Sham ajar ' terlebih fun ' wooo ! dengan 1 jadah haram p0n aku tak paham . aku rase bebudak len p0n rase cmtuh gak kot .

ok aku dah mula rasa nk tidur . .

baru je aku ingt nak lentok ttbe ader mamat buat bising . trjage jap . ade ke patot mamat tuh lalu kat klas aku smbil dok usya aku smbil ' suit² ' kt aku . nak je aku sound , ingat aku tikus ke ?!!

aku nak jejak kan kembali kepale aku kat meja , tetibe ader lagi Sham tuh dok memekak . aku ingt dy aim aku . bile angkat kepale , dy aim suspek yg nk tuka tempat dgn aku tuh . perghh slamat aku . . aku ckp dlm hati , " ahh , lantak kau lahh labu ! , sape soh tuka tempat dgn aku . . "

aku kmbali landing kepale kat atas meja , lagi skali kalau ader owang dok kacau aku nk tidur , mmg nk kene budak tuh !

bru nk lelap , sekali aku rase tangan aku ditarik someone dri depan . berapi gile guwa mcm makan maggie kari , aku nk tidur laa weyy ! aku angkat kepale dan merenung mamat kat depan aku tuh . boleh pulak dy dok tersenyum - senyum macam kerang dapat bunga . .

" apehal ? " tanya aku . " hehe takde pape . . " jawab haikal smbil menghulur sekeping kertas . aku tgk dia dengan muke pelik sebelom mencapai kertas tersebut . belom sempat aku bace isi kandungan dlm kertas tuh haikal cakap " tolong buangkan ye . haha " . siot ! aku malas nak berkasar , aku baling blk kertas tuh kat haikal . xgune punye mamat !

lagi sekali haikal bagi aku kertas smbil cakap " jangan buang , khas untuk awak . " aku pandang muka haikal yg mmg hensem tahap dewa tuh smbil cakap dlm hati , ape kene mamat nie panggil awak saya dgn aku ? terencat kot .

aku ambik kertas tuh smbil membace isi kndungan kertas tersebut . .
" Alin . saya da lame phatikan awak . dari awal tahun lagi . saye ader niat nk tegur awak tp saya takut , silap² hari bulan awak bagi penampar sebijik dekat saya . tak sebijik mungkin se-das tumbukan . saya tau , luar je awak kasar tapi hati awak baik kan ? jgn tipu saya , saya tau ! awak nampak ayu kalau awak x kasar tau ! hari nie saye nekad nak tegur awak . awak , saya nak kawan dengan awak boleh ? "

sambil terkebil - kebil membaca surat tersebut , aku menggaru kepale yg x gatal . aku dapat surat cinta pandang pertame ke hape nie ? surat cinta takde pandang² toksah cakap . belambak .

aku capai pen dalam bekas pensil , aku jawab selang bbrape ayat haikal tadi . " kawan jela , sape larang ? " , aku hulurkan kembali kertas tersbut kepade haikal . tersengih - sengih dia bila capai kertas tuh mcm limau busuk . tah ape yg cekgu Sham merepek sorang - sorang kat depan tuh pon aku tak tau yg pastinya aku dengan haikal bole ber - romantika kat blakang . nice gile !

********************************************

jam menunjukkan kan pukul 10:30 pagi . waktu rehat bagi pelajar² sekolah menengah . aku teros keluar smbil menuju ke ladies room . aku ingt nk bsoh muka sat . hilangkan ngantuk guwa tadi pagi . selesai je aku bercun - cun dalam tandas tuh , aku pon keluar . niat hati tak nak makan itu hari . tak lapa pulak . . tetibe aku nampak tubuh yg cukup aku kenal . ehh haikal ? ape dia buat kat sini ? skodeng minah kat sini ke hape ? 

haikal tersenyum apabila nampak aku kuar dri toilet tuh . " kau buat ape kt sini ? kau skodeng minah² kat sini ke ? kenape xrehat lagi ? kau xlapa ke ? " , saje aku bagi soklan kt dia bnyak² , bia padan muke hang ! " tunggu awak la . " penat aku bagi soklan pnjang² dia dok jawap 3 patah perkataan je ! mmg hampeh ! " jom ! saye blanje ? " haikal berkate - kate ala² hafiz promosi iklan kepci tuh . . 

sejak dari hari tuh , detik perkenalan kite orang pon bermula . . 

*******************************************


aku rase mcm dunia milik aku sorang . sedar tak sedar , da seminggu lebih aku berkawan baik dengan haikal . tah apa yg dia mandrem bia aku berkawan baik dgn dia aku tak tau la . yg pnting aku heppy ! hahaha . da macam couple pulak aku rase . mane tak nye berkepit 24 jam . pegi library same² , balik same² , dtg skula same² , rehat same² , study group same² , pendek kate sume bnde nk same lah ! pelik gak , xder kene tngkap disiplin pon . . . hahahaha

Ak perasan somethings , ramai orang da mula menjauhi aku . . nak² pulak yg mmg taruh prasaan kat haikal pon xnk kawan dgn aku lagi . . dorang macam xsenang bile aku rapat dgn haikal . kalau dulu dorang tegor aku , sekarang da x . . aku tak tau ape salah aku . . dorang jeles kot sbb aku kawan rapat dgn haikal . . .


**********************************************

hensem tak ? huhu

Hari tuh hari sabtu , haikal ajak aku jalan² . time tuh aku mmg free n kbetulan mama dgn papa aku pon takde . . tah dowg g jalan mner tah . tinggal aku sorang² . . dok sorang² bosan gak kan ? so aku kuar jelaa dgn haikal . =)

hari tuh aku dgn haikal cadang nk pkai bju kaler hitam same² . so aku pkai bju simple² je . blause wrne hitam putih polka dot + jeans ! haha comel kot . aku usya jam , aku tgk da kul 4 petang . jap lagi haikal dtg amik aku nek moto dgn dia . huhu nampak je haikal teros aku control ayu . aku tgk haikal smart gile ! xberkelip kot aku pndang dia . . 

kite orang jalan² dari satu kedai ke satu kedai yg len . aku singgah satu kedai nie dok tgk² baju lawa² . bju tuh kaler pink . dari riak muka haikal , aku tau dia xsuke kaler pink . confirm dalam hati dia dok sumpah seranah aku . hahahaha

tiba - tiba tengah jalan² , aku bagaikan terasa someone pegang tangan aku . aku pndang haikal , haikal hanya tersenyum . jari jemari kiteorang bertemu . erat . aku tersenyum dan membiarkan sahaja . aku biarkan hari indah itu menghiasi  hari aku dan si dia . 

***********************************************

aku xsedar betapa pantasnya masa berlalu . hari dah pun malam . xsilap aku time tuh kul 8 malam . haikal hntar aku blk rumah . aku tau , haikal bkn jantan cap ayam yg bawak kuar ank dara org sesuke hati tp xreti² hanta pulang . .

sampai rumah aku tgk parents aku xbalik lagi . . mner pulak pegi semua orang ? hmmm . aku turun dri moto haikal menuju ke pagar rumah . belum smpat aku berjalan 2 ke 3 langkah . haikal menarik tangan aku . belum sempat aku nk respon apa² , haikal teros memeluk aku . aku terkedu . aku dapat merasakan eratnya pelukan haikal . suasana senyap sunyi seketika seolah - olah membiarkan ape yg brlaku . aku membalas pelukan haikal . 

lame seketika baru haikal bersuara " saya cintakan awak , Alin " 

semua nya datang terlalu pantas . aku xtau apa yg patot aku lakukan . . . aku xtau same ada ingin membalas cintanya atau menduakan cinta ku bersama c kekasih yg sedang aku kasihi sekarang . . . bantulah aku dalam mencari cinta . . . 

********************************************

" Alin , Alin !!!! bangon !! ader jugak kene simbah dgn tong air syabas nie !!! bangonnnn !!!!!! da kul bape da nie nk pegi sekolah ke x ?! " 

aku bukak mata . mama da tercongok kat ujung katil dgn muka ganas , kalah harimau . Cis !! aku mimpi je rupenya ! 

aku capai towel teros menuju ke blk air . . 


p/s : hahaha ader org terkene dgn aku oh . hahahaha jgn marah~ . xbek marah² T cepat tua . . 

( note : picture laki tuh abg ankat aku , jgn marah . hahahaha )

5 comments:

cira nd said...

gambo sape tuuu?? huhu

alin said...

abg ankat =)

Anonymous said...

best

Hamizah Binti Zulkifli said...

ahahhaa..hampeh je dik...but nice....
akka tertipu...ekeke...
keep it up keh?ehhe..

alin said...

anon , haha thanx !

hamizah , hahaha yess ! nasib bek mnjadik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...